torek, 5. Julij 2011

4. dan - Od Kamnika do Komende

Od Kamnika do Komende smo širili dobre vibracije.

Od Kamnika do Komende smo širili dobre vibracije in tako je postajal vsak korak ples in vsaka beseda pesem. V daljavah so se videli lepi hribi in gozdovi, okoli nas pa je bilo polno lepega cvetja in prijaznih ljudi. Naš čudoviti konj Haridas se je vsake toliko ustavil, da je okusil različne vrste detelje na celotni poti od kulturnega doma v Kamnik, kjer se bomo podali skozi center Kamnika in nato skozi zaselke in vasi  proti Komendi, kjer je cilj 4. dne Ekokaravane Padajatre Slovenija.

Po jutranjih nas je z jutranjim predavanjem razveselil naš gost iz Italije - Hare Krišna prabhu. Na zanimiv način je temo  ekologije zavesti povezal z verzom iz Šrimad Bhagavatama. Omenil je proces bhakti-yoge -  očiščevalnega procesa zavesti in vsakdo se lahko pridruži eko gibanju padayatre in procesu bhakti-yoge, ki ga je pred 500 leti podal in predstavil modrec in popotnik Šri Čejtanja Mahaprabhu.

Ustaljen urnik je vsekakor osnovni del uspeha, zato smo se tudi tokrat, tako kot vsak dan po jutranjem predavanju lotili pospravljanja in pakiranja opreme in prtljage, katera potuje na drugo lokacijo oziroma na cilj današnje etape, ki je tokrat v Komendi.  Karavana je krenila na pot ob 11h. pridružilo pa se nam je nekaj novih udeležencev.  Skozi sam center Kamnika nas je pot vodila na samo obrobje mesta, kjer  smo pot nadaljevali skozi zaselke in vasi proti Komendi. Okoli druge ure se nam je pridružil gost iz ZDA Bhakti Visrambha Madhava, ki je imel popoldansko predavanje. Okrepčali smo se s sadjem. Po dobri uri smo nadaljevali pot proti Komendi, kamor smo prispeli okoli 17h, ker nas je čakala okusna in zdrava večerja.

Preostanek večera smo preživeli v sproščenem vzdušju, ogledali smo si tudi videoprojekcijo filma indijske produkcije z naslovom Krišna lila. Jutri se bo Ekokaravani Padajatra Slovenija  pridružili še gost iz ZDA, Prahladananda Swami, pot pa bomo nadaljevali proti Cerkljam na Gorenskem.