petek, 10. Julij 2009

14.dan - iz Zg.Ložnice v Slov.Bistrico

Po nočni nevihti smo se zbudili v sivo deževno jutro. Že na jutranjem programu je bilo čutiti, da dež tokrat ne vpliva na naš entuziazem. Naš posebni gost NS Prahladananda Swami je na jutranjem predavanju govoril o tem, kako v minljivih materialnih stvareh ni mogoče najti trajne sreče, mira in zadovoljstva.

Po nočni nevihti smo se zbudili v sivo deževno jutro. Že na jutranjem programu je bilo čutiti, da dež tokrat ne bo vplival na naš entuziazem. NS Prahladananda Swami je govoril o tem, kako materialisti mislijo, da bodo z materialno znanostjo izboljšali svoje življenje in bodo na ta način bolj srečni in mirni. Pišejo knjige v smislu »7 navad uspešnih ljudi«, svojo uspešnost merijo po zdravju svojega telesa, po velikosti hiše, avtomobilu, lepoti žene, po tem, kaj imajo v skledi... itd. Da bi poiskali srečo, mir in zadovoljstvo v zavesti Krišne  jim ne pride na misel. Pravo srečo najdemo samo v zavesti Krišne. Da najdemo pravo pot, pa moramo poiskati nekoga, ki ni slep, ki ima duhovno znanje. Na vprašanje, kako se znebiti tega, da se poistovečamo s telesom, pa je odgovoril: »Tako, da prideš na Padajatro!«

Po zajtrku smo pogumno zakoračili v deževen dan. Čeprav smo bili kaj hitro vsi mokri, smo glasno peli Sveto ime in Hare Krišna prabhu nas je še bolj zanosno vodil skozi kirtan. Ob 15. uri smo priklicali sonce, ki je v hipu pregnalo še zadnje oblake in že spet smo iz  nahrbtnikov vlekli kreme za sončenje. Prehodili smo del mesta, na poti srečevali prijazne ljudi. Karmen je že skoraj obupala, ker cel deževen dan skorajda ni srečala osebe, ki bi se zanimala znanje transcendence. Nakar je srečala prijaznega moškega zrelih let, ki se je zelo zanimal za aktivnosti naše eko karavane. Dal ji je tudi precej visoko donacijo, za kar je prejel cel komplet ŠP knjig. Povabila ga je tudi na večerni javni program.

Po kosilu smo imeli le dobre pol ure, da si spočijemo utrujene noge in že smo odhiteli na Mestni trg, kjer smo pripravili javni program. Moški, ki ga je Karmen dopoldne povabila, nas je z družino tam že čakal in potem še glasbeni ekipi dal donacijo. Žena mi je v pogovoru povedala, da sicer dve knjigi že imajo od prej, a jih še niso prebrali, zdaj pa jih zagotovo bodo. Bili so navdušeni nad tem, da so nas srečali in spraševali po naši nadaljnji poti in nastopih.

NS Prahladananda Swami je v času po kosilu dal intervju za Revijo Aura, po pogovoru pa se nam je pridružil še v harinamu na Mestnem trgu in vodil petje. >

Tako prežeti s Svetim imenom smo uspešno zaključili še en dan letošnje Padajatre.