sreda, 8. Julij 2009

12.dan - iz Slov.Konjic v Oplotnico

Jutro je kazalo na lep, sončen dan in polni energije smo se odpravili na pot po mestu skozi Bezino do Malahorne, kjer smo se ustavili na domu Mahi-bharte prabhuja in Šravana-ramanije matadži.

Jutro je kazalo na lep, sončen dan in polni energije smo se odpravili na pot po mestu skozi Bezino do Malahorne, na Gorico pri Oplotnici ter do Oplotnice. Med potjo smo se ustavili na domu Mahibharti prabhuja in matadži Šravane-ramanije, kjer so nas pogostili s čudovito borovničevo halavo.

Bhaktin Karmen je imela danes v Oplotnici izredno milost oz oddzivnost, saj so se ljudje zanimali za eko karavano in bhakte praktično pri vsaki hiši, kamor se je namenila. Začela je pri hiši, kjer je tudi svečarska delavnica. Videla je, da je nekdo zunaj, a ko se je približevala hiši, se je moški zaprl v delavnico in ni reagiral na trkanje. Odšla je proti cesti, vendar ji je Nadduša (Paramatma) v srcu rekla: "Pojdi nazaj!" Šla je na vhodna vrata, pozvonila in odprla ji je gospa, ki je veselo vzkliknila: "O, vi ste Hare Krišna! Kako ste lepi! Kje imam kaj, da vam dam prispevek?" in se začela tipati po žepih. Našla je nekaj, a ni bila zadovoljna. "Kje imam še kaj?" Dodatno je našla še nekaj in ji vse skupaj izročila.

V Konjicah smo srečali možakarja na biciklu, v delovni obleki in z "rdečim nosom". V več različnih jezikih nam je povedal, da njega zanimata samo dva deci vina in čeprav se je branil tako piškotov kot knjig, je na koncu vseeno dal prispevek za Padajatro.

Danes sem hotela kaj več povedati o sami organizaciji Padajatre, vendar Lalita Govinda prabhu v svoji neizmerni ponižnosti ni želel kaj dosti govoriti za javnost. Kljub temu moramo priznati in se zavedati, da je organizacija take prireditve zelo velika stvar, ki zahteva ogromno časa, energije, ljubezni in brezmejnega zaupanja v milost Krišne. Z Bharat prabhujem sta po številnih zapletih vse pripravila tako, da smo bhakte lahko samo hvaležni in jima vzklikamo: "Jay!"