nedelja, 5. Julij 2009

9.dan - iz Šmar. jezera do Fankolovega

Prenočevali smo tik nad jezerom, jutranje tuširanje v tuš kabini na prostem ter zajtrk pod kozolcem. Pot nas je danes vodila preko dveh s hišami manj naseljenimi področji na Frankolovo.
Jutro je bilo megleno, saj smo prenočevali v kozolcu tik nad jezerom. Bila je krasna, topla noč in tuširanje ob 4h zjutraj (za nekatere še prej) zunaj v šotorčku večini ni predstavljalo posebnega problema.

Jutranjo predavanje nam je podal Lomančita prabhu. Spomnil nas je, da se moramo odločiti, ali bomo živeli materialno ali duhovno življenje. Mi, ki smo na Padajatri, si želimo duhovnega življenja. Potruditi se moramo, da bi imeli glasne, melodične in estetske hariname z namenom, da privabimo duše, da pridejo ven iz svojih hiš. Na ta način se jim bo ponudila večjo možnost, da pridejo v stik z bhaktami, prasadamom in morda celo s transcendentalno literaturo. Ker ljudje ne vedo za duhovni svet, so črnogledi. Ekologija srca, ki jo predstavlja ekokaravana je praktično edina alternativa.

Naš predstavnik za medije (PR) Bhagavat darma prabhu je imel intervju za Radio Fantasy.

Med današnjim predstavljanjem knjig je bil najbolj uspešen Govinda datta pr. Povedal mi je, kako je srečal gospoda, ki se je spomnil padajatre iz leta 1994, ki je štartala v Londonu in na svoji poti skozi 100 držav prečkala tudi Slovenijo.

Šli smo mimo gostilne, ki je imela dva vhoda. Pozvonil je na vhodu za domače, nihče se ni odzval. Na vhodu v gostilno je vrata odprl velik, močan moški. Govinda datta mu je dal brošuro, mož pa mu jo je vrnil rekoč, naj gre noter k šefom. Gostje so bili nezainteresirani, natakarica pa je pokazala zanimanje. Govinda datta ji je povedal, da smo eko karavana, ki oznanjamo preko čiste zavesti do čistega okolja, da hodimo peš, pojemo za dobro voljo ljudi in ob tej priložnosti tudi delimo modrosti. "Ves čas hodite peš? Dobri ste, dobri ste! Nekaj vam bom pa dala", je rekla, prinesla donacijo in iz vzajemnosti dobila 1. spev ŠB.

Pri neki drugi hiši je pozvonil, potrkal, čez čas je na vrata prišel moški z dolgimi lasmi, brki, tetoviran, resnega obraza. Pomislil je: "Nagnal me bo." Medtem, ko mu je Govinda datta razlagal, kdo smo in kaj počnemo, je moški počasi začel prikimavati. Ko mu je ponudil ŠB, je spregovoril. "A to je v slovenščini?"  Potem je še povedal, da nas je že prej videl na cesti. "Nekaj vam bom pa dal. Kdo ve, kdaj boste spet prišli!" Prispeval 20 evrov, za kar je dobil kar štiri knjige. Zaželel je še, da se imamo dobro in da nas dež ne bi preveč motil.

Stopnice. Govinda datta je mislil, da je tu vhod, a so vodile na balkon. Šel je na drugo stran hiše, čez dolgo časa se prikaže mlajše dekle. Govinda datta ji vse razloži in ji da brošuro. Dekle se zahvali in pove, da nima denarja. Ker bhakte tudi sponzorirajo knjige, ji je podaril 2. spev ŠB, katerega se je zelo razveselila. Pri stopnicah pa ga je že čakala starejša gospa. Njej je povedal, da so to modrosti svetnikov. "To pa košta, grem po denar" in je prinesla donacijo. Tako je hiša dobila oba speva ŠB.

V tem tednu so se nam na novo ali ponovno pridružili naslednji bhakte: bh.Tine, Mahavirja pr., bh.Egon, bh.Andrej, nežnejši del Miheličeve družine ter Mahaprabhu Gaura pr.