sreda, 1. Julij 2009

4.dan - iz Žalca v Celje

Današnjo etapo smo pričeli v dežnih kapljah in z okrnjeno ekipo, saj je kar nekaj bhakt odšlo v Ljubljano, pripravljat Nedeljski program (Sunday feast).

Današnjo etapo smo pričeli v dežnih kapljah in z okrnjeno ekipo, kajti kar nekaj bhakt je odšlo v Ljubljano, da so izpeljali redni nedeljski program za goste iz cele Slovenije. Ker smo zelo slabo spali, je bilo posledično tudi jutranje odpravljanje nekam razvlečeno. Telovadnica, ki smo jo morali počistiti, je bila ogromna. Kar nekaj časa nam vzame, da vse pometemo in pobrišemo. Za moške sanitarije in tuše skrbi Nrisimha Seva prabhu, za telovadnico in ženske sanitarije pa bhaktine Vika, Karmen, Sonja, Tanja in bhakte Murlidar in Mohan. Večkrat je omenjena ekipa od skrbnikov in hišnikov dobila opazko, da čistimo celo bistveno bolje kot njihovi čistilni servisi in snažilke. Naš moto je vedno pustiti prostore v boljšem stanju, kot jih prevzamemo.

 

Malo pred 11. uro smo krenili na pot skozi mesto v Novo Celje, skozi Dobrišo vas v Petrovče, v Levec in do Celja oziroma do II. Osnovne šole, ki je bila naš današnji cilj.

 

Mahatmananda in Bharat prabhu večinoma opravljata dvojno službo in sicer sta redarja in igrata na mridango (glineni boben). Glasbena ekipa se sicer ves čas nekoliko spreminja. Čeprav vemo, da je Hare Krišna prabhu neumoren na svoji harmoniki, ga vendarle vsake toliko časa zamenja njegov sin Murlidhar. Na mridangi pa se menjajo Mahatmananda, Bharata, Radha-ramana in novi upi bh.Mohan, bh.Gopal in bh.Nitya. Moramo posebej pohvaliti Gopala in Nityo, ki zelo vešče igrata na mridango in tudi pridno sodelujeta na jutranjih programih.

 

Matadži Marinna kot vedno skrbi za cvetne vence, ki jih splete iz cvetja, ki ga naberemo na travnikih ali pa ga nam radi podarijo ljudje ob poti.

 

Bh. Milan, ki je danes kot šofer spremljevalnega vozila nadomeščal Pušta Nitai prabhuja, je dal izjavo dneva: "Težko je biti pet-šest ur na dan zadovoljen, še posebno če nisi pozoren na poslušanje Svetega imena."

 

Na cilju smo kot vsakič imeli še zelo zanosen kirtan. Po prasadamu pa smo s petjem nadaljevali pred našimi čudovitimi Božanstvi. Nekaj bhakt se nam je danes pridružilo, nekaj jih je ob koncu vikenda odšlo, in čeprav nas je navidezno malce manj, nismo zato nič kaj manj glasni in zanosni v petju Svetih imen.