četrtek, 10. Julij 2008

16.dan - zadnja etapa iz Slivnice do Podove

Zadnja etapa letošnje Eko-karavane je - za spremembo od večine - potekala v znamenju dežja, a to navdih udeležencem ni zmanjšalo. Zaključni večer je naredil močan vtis na srce v upanju, da se zopet kmalu srečamo na podobnem dogodku.

Še zadnji pohod letošnje Eko-karavane. Še zadnje pripravljanje kočije in Haridasa, še zadnji ogled trase v zgodnjem jutru in še zadnji poziv: »Bhakte, gremooo!«. Na naše veliko veselje so zadnjo etapo s svojo udeležbo izkoristili še eni »štajerski« bhakte: Bhanu prabhu z ženo matadži Svamini in hčerkama v čednih rdečih uniformicah. Skupaj so lepo popestrili zaključni dan.

Okoli 11. ure smo se sprehodili skozi Slivnico in nato preko Rač in Brezole prišli v Podovo, kjer so nam prenočišče omogočili v lokalnem gasilskem domu. »Samo, če bo fasada do takrat končana«, je poudarjal njihov starešina. No, delavci so lepo rdečo fasado končali ravno dan prej in tako smo se lahko vselili.

Dež nas je danes zalival že od samega začetka in tako smo se ga hitro navadili. Motil ni niti sankirtan bhakt, ki so tudi v teh slabih pogojih obdržali svoj visok nivo "učinkovitosti".

Po kosilu smo si vzeli čas za izmenjavo izkušenj in spoznanj iz letošnje pustolovščine. Bhakte so se večinoma zelo ponižno zahvaljevali za možnost udeležbe in slavili druge udeležence. Tovrstno druženje obuja hvaležnost, spoštovanje in naklonjenost med bhaktami, kar naredi srce zelo plodna tla za obuditev ljubezni do Krišne.

Čeprav je ura kazala že čez deveto, smo nato imeli še zaključni kirtan, ki je sedaj postal že tradicija. Tako smo ta večer šli spat zelo pozno, okoli 23.ure – tokrat z dobrim razlogom.

Jutri nas čaka še zadnje pospravljanje tabora in vrnitev v Ljubljanski tempelj.