četrtek, 10. Julij 2008

15.dan - iz Razvanj v Slivnico

Karavana je zakoračila v zaključni del svoje načrtovane poti. Naš posebni gost Janananda maharadž je po jutranjem programu svojo turnejo nadaljeval na Češko in Slovaško.

Janananda Maharadž je imel na Padajatri še svoje zadnje predavanje v Sloveniji, nakar so ga bhakte iz Češke odpeljali v svojo deželo, kjer tudi poteka podobna prireditev. Dan prej je karavano zapustilo še nekaj drugih bhakt in tako se je število udeležencev zmanjšalo na okoli 40. Zadnje dni sta se nam pridružila še Kripamoya Govinda prabhu s hčerkico Karolino.

Kot vedno smo skušali čim hitreje pospraviti tabor in pričeli s predzadnjo etapo, preko Hoč do Slivnice. Eko-karavana je do sedaj prehodila že več kot 130 kilometrov in to večinoma pod žgočim soncem, zato je pravi čudež, da utrujenost udeležencev ni pretirana. Gre posebno omeniti, da sta vodja karavane Lalita Govinda prabhu in konj Haridas - ključni osebi karavane, v odlični "formi". Slednjemu je ena ženica prinesla dve trdi zeljnati glavi, ki ju je s svojim ostrimi zobmi hitro zdrobil na koščke. Še sreča, da so konji zelo miroljubne živali.;)

Na sredi poti so nas obiskali tudi Višnu Prabhu in družina Jyotirmaye prabhuja. Sedaj se je Gopalu in Nityi pridružil še en transcendentalno živahen fantič – Narayana.

Pohod se je končal z dolgo ravnino skozi gozd, ki nam je mnogim pomagala končati svoje "kroge" mantranja svetih imen. Na cilju - v Slivnici pa nas je med običajnimi dobrotami čakala še prava »kremšnita« izpod rok Nirmala Preme matadži.

Bhakte so preostali čas izkoristili za druženje različnih vrst: skupno branje, pogovarjanje, petje in rekreacijo.

Jutri nas čaka še zadnja etapa do Podove.