torek, 8. Julij 2008

14.dan - iz Maribora v Razvanje

Eko-karavana je danes skoraj po enem tednu zapustila Maribor in prispela v Razvanje.

Po sobotni "kraljevski" etapi po Pekrah, tako po rekordnem obisku in prehojenih kilometrih, je bila današnja etapa malce lahkotnejša.

Pot nas je vodila  predvsem med blokovskimi naselji Nove vasi, kjer je otroštvo preživel tudi naš Mayapur Čandra prabhu. Osnovnošolci so svoj prosti čas takrat na vso srečo preživljali predvsem še ob »frnikulanju«, vožnji z BMX kolesi, košarki in nogometu. Droge in kriminal sta bila rezervirana samo za "starejše" - za dijake.

Ljudje so množično viseli na oknih visokih blokov in mahali karavani, kakšni pa so se tudi »spustili« iz višav in si pobližje ogledali kočijo. Kmalu po startu se je pevcu pokvaril mikrofon. Kar nekaj časa smo porabili za usposobitev improviziranega sistema, ki je nato na vso srečo dobro služil. Po dveh urah se je nekaj bhakt skupaj z Jananando Maharadžem odpravilo v Ljubljano na Nedeljski program.

Včerajšnja kraljevska etapa je tudi malce pripomogla k dodatni utrujenosti in potrebna je bila posebna koncentracija pri poslušanju svetih imen (mantre Hare Krišna). V prisotnosti neumornega Hare Krišna prabhuja in njegove harmonike je takšno pozorno poslušanje seveda bistveno lažje, kot v njegovi odsotnosti, kadar je potreben počitka.

Na srečo je bilo danes na vrsti nekaj manj kilometrov in tako smo prispeli v Razvanje »že« ob 16.30.