ponedeljek, 7. Julij 2008

13.dan - iz Studencev v Novo vas

Današnji dan je prav gotovo vrhunec letošnje Eko-karavane, saj se je karavane poleg posebnih gostov iz Češke in Madžarske udeležilo veliko število domačih gostov - skupaj preko 75.

Na jutranjem predavanju nam je Janananda Maharadž razkril kakšne strogosti so izvajali še za časa Šrila Prabhupade in nas tako spomnil, da se nam na Padajatri v bistvu zelo dobro godi. Nekaj uric sprehajanja pod soncem, občasni hladni tuš… ostalo pa je vse nektar.

Današnje etape se je udeležilo največje število pohodnikov v letošnji Eko karavani – vsega skupaj dobrih 75. To se je zelo poznalo pri "pozitivni energiji" karavane, ki je danes celih 7 ur (z dvema 20 minutnima postankoma) križarila po Pekrah, velikem hišnem naselju pod Pohorjem. Lahko si samo predstavljate koliko ljudi je slišalo sveto ime, poskusilo prasadam in prejelo Šrila Prabhupadove knjige. Danes so bili prvič z nami tudi Parašurama prabhu, Rok, Maša, Boris, Jure in mnogi drugi. Nekateri so se tudi zelo aktivno vključili v potek karavane.

Do OŠ Gustav Šilih smo prispeli okoli 17.30 in hitro sedli h kosilu. Po milosti Abhinandana Nitai prabhuja in matadži Vraj-preme, ki sta prinesla pakore in sladke muffine, je bilo prasadama dovolj za sedaj že zelo veliko skupino.

V večernem programu je Janananda Maharadža skupaj z bhaktami uprizoril zelo razburljivo dramo o Ratha Yatri (Festivalu kočij).

Jutri nadaljujemo v Razvanje.