ponedeljek, 7. Julij 2008

12.dan - iz Tabora na Studence

Današnja etapa je bila ena najdaljših in najbolj razgibanih. Poleg nevihte jo je zaznamoval obisk bhakt iz Češke in Šrila Prabhupadovega učenca NS Jananande Gosvamija.

Današnja etapa je bila ena najdaljših in najbolj razgibanih. Studenci so del Maribora, kjer sta veliko let živela Lalita Govinda in Bharata prabhu in kjer še vedno živita Gargamuni prabhu in matadži Gandharvika. Sveto mesto torej.  Vpliv njihove družbe se očitno pozna, saj so prebivalci tega okoliša pokazali veliko zanimanje za Eko-karavano in vzeli rekordno število Šrila Prabhupadovih knjig.

Med pohodom skozi hišno naselje smo dobili veliko okrepitev iz Češke jatre. Pridružila se nam je namreč ekipa Panča Tattva prabhuja ter Tirtha-kara prabhu in bhakta Viktor s soprogama. Ob dežju in oblačnem vremenu so prispevali k dodatnemu navdihu med udeleženci karavane.

Okoli 17. ure smo prispeli na cilj - Osnovno šolo Janka Padežnika, kjer nas je kot vedno čakalo obilno kosilo. Kot dodatek pa sta Matadži Gandharvika in bhakta Gašper za vse pripravila še pravi sladoled. Ne pride pač vsak dan skupina bhakt v soseščino.

Zvečer se nam je pridružil še eden Šrila Prabhupadov učenec - Njegova svetost Janananda Maharadž, ki bo z nami ostal do ponedeljka. Hariibol! Pred počitkom je z nami podelil nekaj spoznanj iz čudovitega templja v okolici  Blatnega jezera (Krsna Volgy), ki ga je ravnokar obiskal, na koncu pa je razdelil še maha-prasadam, hrano ponujeno glavnim božanstvom omenjenega templja - Šri Šri Radha-Šyamsundara.

Jutri nadaljujemo v Novo vas.