petek, 4. Julij 2008

10.dan - po Centru Maribora

Značilnost današnje etape po Centru Maribora je bila, da je potekala polovico poti brez kočije in našega letošnjega junaka konjička Haridasa.

Danes je Eko-karavana potekala po starem delu Maribora, med dvema sodobnima objektoma v katerem je Štajerska prestolnica le »boljša« ;) od Ljubljane: nogometnim štadionom na levi in avtobusno postajo na desni strani. Ker je druga polovica poti vodila po coni za pešce starega dela mesta, smo morali našega konja Haridaso in kočijo predčasno poslati na ciljno točko in nadaljevati samo z glasbeno harinam skupino. Kljub temu smo pritegnili veliko pozornost in naklonjenost mimoidočih, ki so tudi danes vzeli veliko Šrila Prabhupadovih knjig. No, v centru mestu je vse bolj intenzivno in tako so tudi ljudje v bolj ekstremnih razpoloženjih – od zelo prijetnih do tistih malce manj.

Še posebno vznemirljivo je bilo, ko smo prihajali skozi podhod Titove ceste. Med vzpenjanjem po stopnicah, je na ulico namreč prihajalo gromoglasno petje svetega imena in ljudje so radovedno spogledovali, kaj se dogaja "tam doli". Verjetno so bili precej začudeni, ko so zagledali plesoče bhakte eko-karavane.

Nekateri bhakte iz tega konca Slovenije so srečali mnoge znane obraze, med drugim Mayapur Čandra prabhu tudi svojo gimnazijsko razredničarko, ki je bila bhakt, nekdanjega učenca, piškotov in knjig zelo vesela.

Ob 16.30 smo prispeli do naslednjega prenočišča, to je Dijaški dom Drava, kjer dela tudi eden od nekdanjih sodelavcev Lalite Govinde prabhuja. 

Lokalni pridigar Gargamuni prabhu je imel pred kratkim resno operacijo kolena, s katerim ima že dolga leta težave. Sedaj doma okreva in zato ga je nekaj bhakt šlo obiskat.

Na novo so se karavane udeležili Matic, Sašo, Bhadra Madhavi matadži, Tina z Anandini, pri kosilu pa so nas obiskali še Smilja s sinom in legendarna obiskovalka mariborske namahate teta Milena.

V četrtek nadaljujemo pot na drugi breg Drave, na OŠ Angela Besednjaka.