petek, 27. Junij 2008

4.dan - od Zg. Hajdine v Kungoto

Današnji dan na eko-karavani je zaznamoval obisk Šrila Prabhupadovega učenca Šrila Krišna Kšetra prabhu.
Zgodaj ob enih zjutraj nas je predčasno zbudil šolski alarm, ki ga je lokalna varovalna služba pomotoma vklopila. Na srečo pa so današnji varnostniki dokaj blage narave in tako smo namesto "obkolitve" bili deležni le mirnega pogovora, ki je zgladil nesporazum.

Okoli 8. ure nas je predavanjem osrečil Njegova milost Krišna Kšetra prabhu, sicer učenec Šrila Prabhupade in duhovni učitelj v naši skupnosti. Naš gost bo med nekajdnevnim obiskom Slovenije bival na domu Mahibharte prabhuja in matadži Šravane Ramanije od koder bo tudi večkrat obiskal Eko-karavano. Še en razlog več, da se nam tudi vi pridružite.

Danes smo šli skozi tri naseljena področja: v Hajdini in Njivericah smo vijugali med zelo lepimi hiškami, v Kidričevem pa med bloki še iz časov stare dobre Jugoslavije. Stanovanjskim objektom podobno je bil tudi odziv stanovalcev različen: med hišnimi naselji so nas ljudje pogosto prišli pozdravit kar na ulico, medtem ko so tisti v blokih malo bolj zadržano mahali iz svojih stanovanj. Ja, že v Vedah so modreci opisali, da bivalni prostor zelo vpliva na osebo.

Zadnje dni smo kar pogosto hvalili našega konja Haridasa danes pa smo imeli z njim prve težavice. Pasovi s katerimi je vlekel kočijo so ga namreč malo ožulili, in tako smo mu na stegno morali prilepiti obliž in pasove odeti z mehko tkanino. Sedaj je spet v stari formi in lahko vleče kočijo v mnogih »prestavah«, kar pri volu Bhimi pač ni bilo mogoče. 

Pohodi pod vročim soncem niso mačji kašelj in zahtevajo kar veliko odločnosti in fizične zmogljivosti. Danes se je tako nekaj bhakt predčasno z avtomobilom zapeljalo na ciljno točko, med njimi tudi naš glavni pevec Hare Krišna prabhu. Do konca karavane sta namreč še cela dva tedna in je potrebno moči pametno razporediti.

Jutri nadaljujemo pot v Trniče.