četrtek, 26. Junij 2008

3.dan - od Ptuja do Spodnje Hajdine

Po deževni noči nas je na Ptuju pričakalo sveže jutro. No, že kaj kmalu pa se je temperatura začela dvigovati in vedeli smo, da je pred nami še en vroč dan. Pred začetkom se nam je pridružilo še nekaj novih romarjev in tako se je število letošnje udeležencev Eko karavane približalo 50.

Na pot smo spet krenili okoli 10.30 in se zapeljali v slalom med Ptujskimi bloki, kjer smo srečali kar nekaj posebnih dušic. Najprej nas je ob cesti pričakala nasmejana starejša gospa, ki je takoj pristopila h kočiji in se dotaknila stopal Šrila Prabhupade in Božanstev. »Oni so nas rešili!« je rekla. Kmalu smo izvedeli, da gospa pozna vedsko modrost in doma prepeva sveta imena, prebira Šrila Prabhupadove knjige in … čaka na družbo bhakt Gospoda Krišne – in končno jih je našla. Brez pomislekov se za nekaj uric pridružila naši odpravici na poti po ulicah Ptuja.

Kmalu smo prišli tudi mimo hiše novinarke lokalnega častnika Štajerski tednik, ki je takoj pritekla ven, nas fotografirala in postavila nekaj vprašanj za svoj članek.

In podobno »naključje« se je zgodilo, ko smo prečkali most čez Dravo. Prav ko smo prišli na sredino mostu, se je točno pod nami pripeljal čoln s skupino mladine. Oboji smo se za trenuten ustavili in se pozdravili sredi reke.

Po prvi dokaj aktivni  polovici etape, je sledilo nekaj kilometrov malo manj naseljenega področja. Takrat smo se morali še bolj posvetiti poslušanju svetega imena in potrpežljivo prenašati žgoče sonce. Čeprav je bilo naporno, pa niti komaj sedem letni Nitja ni hotel odnehati pred ciljem.

Tako smo prek Spodnje Hajdine okoli petih prispeli v Osnovno šolo Hajdina, ki je  naše naslednje prenočišče.

Jutri okoli enajstih nadaljujemo pot proti Kungoti.