torek, 24. Junij 2008

2.dan - Od Markovcev do Ptuja

Za nami je prvi delovni dan na letošnji eko karavani. Šesturni pohod po zgočem soncu je ob spremljavi harmonike Hare Krišna prabhuja mignil kot tren. No ja, vsaj za nekatere..

Prvi delovni dan na letošnji Padajatri. Vstali smo med 3. in 5. uro zjutraj in se med mantranjem sprehajali po šolski telovadnici in nogometnem igrišču. Za večino je bil vaški sveži zrak dobrodošla sprememba od utesnjujočega ozračja slovenske prestolnice. Po obilnem zajtrku smo pospravili prostor, kjer smo bivali in okoli 10. ure pričeli s pohodom. Hare Krišna prabhu je "zagnal" svojo harmoniko in vsi udeleženci smo zlahka obudili skomine s prejšnjih Padajater: »No pa gremo še enkrat.« Vse je potekalo po načrtu. Še posebno konjiček Haridas se je zelo dobro obnesel, včasih je bilo vse skupaj zanj še malo prepočasno – mladim se pač vedno nekam mudi.

In začetna etapa ni bila nič kaj lahka – hodili smo od 10.30 pa vse do 17. ure, z nekaj kratkimi vmesnimi postanki. Na eni točki smo nekaj časa celo hodili po makedamu, medtem ko so nas prehitevali mnogi tovornjaki, ki so seveda vzdignili v zrak veliko prahu. A to je samo še bolj »podžgalo« našo odločnost po petju svetih imen in plesu.

Lokalni prebivalci so nas povsod zelo lepo sprejemali:«Lepo, da ste nas prišli pogledat!....Ja kaj pa to predstavlja?... A vzamete s seboj tudi upokojence?...« so bili razni komentarji. Podelili smo jim ogromno piškotov, brošur in Šrila Prabhupadovih knjig.

Na ciljni točki, Ptujskem šolskem centru, nas je že čakalo obilno kosilo: riž, šak, kruh, jabolčni čatni, solata, sok in veliko halve. Obrok v senci se je zelo prilegel – hladen tuš in večerni počitek pa prav tako.

  Jutri se selimo v Hajdino.