ponedeljek, 23. Junij 2008

Premik na Štajersko

Letošnja ekokaravana-Padajatra 2008 se je pozno popoldne premaknila iz tempeljskega dvorišča v Markovce pri Ptuju, odkoder se bo jutri podala na 17-dnevno romanje po Štajerskem.
Prvi dan je vedno v  znaku zbiranja udeležencev na dvorišču ljubljanskega Hare Krišna centra in letos se je  na začetku nabralo okoli 30 entuziastov. Nekaj otrok, nekaj študentov, nekaj očkov in mamic, nekaj menihov, nekaj upokojencev in eden KONJ!? Ja, konj in ne vol kot prejšnja leta. Naš dragi volek Bhima se je letos namreč upokojil. Leta so prišla nimaš kaj. No in za pokojnino je dobil brezdelno počivanje in sprehajanje na kmetiji bhakte Martina in to za nedoločen čas, s polnim penzionom ("sena kolk hočeš").  Službo je prepustil živahnemu sivo-črnemu konju po imenu Haridas, sicer v skrbi Išane prabhuja iz Cerknice. Bomo videli kako se bo izkazal na štajerskih cestah, po rezgetanju sodeč pa ga ni prav nič strah.
Po nekaj urah je bila prtljaga-oprema v avtomobilih, kočija sestavljena ter konj v svoji "private" prikolici. "VRRRROOM,…" V nekaj trenutkih je bilo dvorišče prazno in bhakte so bili na poti v Markovce pri Ptuju, kjer bodo prespali prvo noč letošnje Eko karavane.
V ljubljanskem centru je ostalo samo nekaj bhakt, ki bodo poskrbeli, da bodo aktivnosti v templju tudi za časa karavene potekale nemoteno.

Obiščite našo spletno stran tudi v naslednjih dneh, saj vas bomo redno obveščali o dogajanjih z ekokaravane. Zelo bo zanimivo.