sobota, 7. Julij 2007

11.dan Srednja Bistrica – Krapje

Po deževnem dnevu nas je naslednjo jutro pričakalo sonce in redki beli oblački, ki so plavali po zelo jasnem nebu. Karavani so se pridružili tudi Mahatmananda prabhu z družino ter Nenad in Karla, ki ju je pripeljal prijazni Nenadov dedek. Ta nam je tudi povedal, da je videl na lokalni televiziji reportažo o naši karavani. Bili pa smo bili tudi v lokalnem časopisu.

Okoli 11. ure smo krenili na pot. Bilo nas malo več kot prejšnji dan in tudi ob cestah je bilo veliko ljudi. En deček je bil celo tako pritegnjen, da se je s kolesom vozil ob karavani in z mobilnim telefonom snemal bhakte.

Posebnost današnje etape je bilo prečkanje Mure z brodom. Voznik oz. brodar, ki večino dneva preživi v majhni utici in čaka na redke potnike, že od prej pozna Lalita Govindo in se je tako hitro ujel z bhaktami. Prav tako nas je želel poučiti, kako krmariti to nenavadno plovilo. Očitno je bilo, da ga ima »malo« pod kapo, a je na koncu zelo resno posvečal molitve Šrila Prabhupadu (ob pomoči bhakte Zorana). In tik preden se je odpeljal na drugo stran reke, smo mu v roke stisnili še Nauk Gospoda Čajtanje. To srečanje z bhaktami mu bo gotovo korenito spremenilo življenje.

Pot smo nadaljevali skozi gozd, kjer je kirtan dosegel vrhunec. Bhakte so se očitno spomnili, kako je Gospod Čajtanja potoval skozi gozd Jarikhande in mistično napeljal jelene, tigre, medvede in vse ostale živali, da so z Njim pele sveto ime in plesale v ekstazi ljubezni do Boga. Tokrat se nam sicer ni pridružil noben gozdni prebivalec, a so vseeno mnoga živa bitja slišala sveto ime in tako naredila korak na duhovni pot.

Kmalu je nebo spet zagrozilo s črnimi oblaki in hitro smo oblekli balerine, a se je na srečo tudi tukaj vse skupaj srečno končalo in dežja ni bilo. En moker dan je bil dovolj.

Ob 17. uri smo prispeli na cilj etape, OŠ v Cvenu, majhno mestece v Prlekiji. Zvečer smo imeli program, ki je za mnoge udeležence zelo pomemben del Padajatre – izmenjavo osebnih spoznanj in vtisov.

Jutri nadaljujemo v Ljutomer, kjer se bo letošnja »zunanja« Padajatra končala. Izraz zunanja nakazuje to, da se padajatra vsakega posameznika nadaljuje še naprej, saj se bo vsak še naprej po svoji moči trudil širiti sveto ime in ljudem dati zavest Krišne.