sobota, 7. Julij 2007

10.dan Črenšovci – Srednja Bistrica

Za razliko od prejšnjih dni, ko smo bili po etapah mokri od potu, nas je tokrat namočil dež. Padalo je od začetka do konca, tako da nam ni preostalo nič drugega kot to sprejeti kot Gospodovo milost, usmeriti svojo pozornost na sveto ime in pogumno nadaljevati s karavano.

Bhakte s knjigami in piškoti so vseeno pridno tekali do ljudi in v svojih širokih, živo barvnih balerinah so bili videti kot kakšni komandosi. Zaradi slabega vremena je bilo ob cestah manj radovednežev kot običajno. Na srečo je bila ta etapa malo krajša in tako smo prišli v Srednjo Bistrico že po dobrih 4 urah (običajno pot traja 5-6 ur). Tokratna postojanka je bil tamkajšnji gasilski dom, ki ga je Devendra Gopala spretno preuredil v prostor, ki je lahko ugodil našim osnovnim potrebam.

Preoblekli smo se v suha oblačila in sedli k bogatemu kosilu. Kuharji so nam pripravili sabdži, riž, dal, samose, purije, solato, korenčkovo halavo in palačinke. Po hladnem in vlažnem pohodu se je vse skupaj še toliko bolj prileglo.

Zaradi slabega vremena je odpadel tudi večerni kulturni program za obiskovalce in tako smo se odločili imeti »privat fešto«. Hare Krišna prabhu nas je z bhadžani ponovno uspel popeljati v vedno sveži nektar svetega imena. Obiskali so nas tudi matadži Bhadra Madhavi, Tina s hčerjo, Lakšminatha prabhu s sinom in Nika.

Jutri nadaljujemo v Cven v Prlekijo.