torek, 3. Julij 2007

9.dan Odranci - Črenšovci

Zjutraj sta se pohodu pridružila pred kratkim poročena Nenad in Karla. Obdobje družinskega življenja bosta preživela v Prekmurju in tako skušala pomagati pri širjenju zavesti Krišne v tem koncu Slovenije.

Okoli 11. ure smo zapustili štadion in Odrance. Spotoma smo šli mimo romskega naselja in tamkajšnji otroci so hitro obkrožili zanimiva vola in kočijo. Čeprav Romi običajno ne kažejo velikega zanimanja za druge duhovne poti, je tokrat ena gospa vzela Šrimad Bhagavatam in v zameno dala prispevek kar v dolarjih.

Pohod skozi Trnje, Žižke in Črenšovce je minil v tekočem, enakomernem ritmu in ljudje so sprejemali našo literaturo in piškote podobno kot v prejšnjih dneh. Na cilj etape, OŠ v Črenšovcih, smo prispeli ob 16.30.

Prisotnost Mahakoša Nitai prabhuja je v našem taboru takoj vzbudila veliko odobravanja. Prejšnji dan je namreč na nogometni tekmi zabil dva gola, danes pa je za bhakte pripravil slastne sadne žepke (samose).

Tudi z nogometno ekipo Črenšovcev smo odigrali tekmo in na žalost so tudi oni bili premočan nasprotnik, še posebej ker je naša ekipa bila oslabljena za glavne stebre: Jagat Prasu prabhuja, Nedeljka in Borisa. Je pa nekaterim bhaktam nogomet očitno res všeč, saj lahko tudi po večurnih pohodih vsak večer še kakšno uro tekajo po igrišču.

Podobno kot v Odrancih je tudi tukaj kar veliko ljudi obiskalo naš tabor in tako smo se lahko predstavili s petjem, lutkami in literaturo.

Jutri nadaljujemo v Srednjo Bistrico.