ponedeljek, 2. Julij 2007

8.dan Gančani – Odranci

V materialnem svetu velja zakon, da brez vzdrževanja in obnavljanja vse sčasoma propade oz. nazaduje. Zato je tudi pomembno, da pri opravljanju duhovnih aktivnosti vseskozi vzdržujemo visoko zavest, drugače lahko začnemo videti svoje aktivnosti kot nekaj navadnega, nič kaj posebnega. Jutranja predavanja nam tako vedno zelo koristijo, da obudimo duhovno znanje in navdušenje, ki so ob velikih psihofizičnih naporih na padajatri zelo na udaru.

Pred nami sta bili dve manjši mesti in dve dolgi neobljudeni cesti. Prosili smo našega glavnega pevca, da med ravninami počiva na kočiji in tako privarčuje moči za mesta, kjer bo njegov močan glas od veliko večje koristi – za bhakte in lokalne prebivalce. In res - etapa je bila res kar naporna, predvsem zaradi močnega sonca.

Med pohodom sta se iz Ljubljane vrnila Ananta in Pušta Nitai, ki sta vmes skočila v naš center in pomagala izpeljati nedeljsko srečanje.

S padajatro smo šli skozi Beltince in Odrance, kjer so nas ljudje lepo sprejemali. V teh mestih tudi zelo veliko dajo na nogomet, ki se je ponovno izkazal za zelo dobrega posrednika pri spoznavanju med ljudmi drugačnih kultur. Zvečer smo imeli v Odrancih dogovorjeno nogometno tekmo in na stadion je prišlo ogromno ljudi, najbrž vsaj pol mesta. Prišle so tudi družine z majhnimi otroci, za katere smo zaigrali lutkovno predstavo. Tudi Ardžuni, sinu Lakšminatha prabhuja, je bila zelo všeč.

Lokalni asi so bili pretrd oreh za našo ekipo (čeprav sta jo tik pred zdajci okrepila še Jagat Prasu in Mahakoša Nitai) in zmagali s 6:2. Naši so sicer povedli, a naprej ni več šlo.

Po tekmi so se ljudje še dolgo pogovarjali z bhaktami, kupili različne spominke, knjige in jedli piškote.

Prespali smo v prostoru pod tribuno, ki še ni popolnoma dokončana in tako naš prostor še ni imel vgrajenih oken. To samo po sebi ni nič neugodnega, saj sveži zrak godi spanju, a pojavil se je drug problem. V bližini so bili KOMARJI. Kar dobro so si nas privoščili. Vsak se je nekako skušal znajti in se zaščititi. Krišna, pomagaj!

Jutri nadaljujemo v Črenšovce.

Vse vas naprošamo za blagoslove, da bomo nadaljevali v istem ritmu.