četrtek, 28. Junij 2007

4.dan Krog – Murska Sobota.

Jutranje skupinsko petje in ples sta bila zelo ekstatična in glavni krivec je bil Njegova svetost Lokanatha maharadž, ki je s svojim glasom bhakte takoj dvignil v zrak - več kot 30 let bhakti yoge pač naredi svoje. Bilo je podobno kot na nedeljskih programih v ljubljanjskem templju, ko se vsi samo vrtimo, skačemo in smejimo.

Čeprav smo poskusili biti hitrejši kot prejšnje dni, smo ponovno štartali ob 11.30. Krenili smo proti Murski Soboti in maharaj je tudi sam vodil petje. Iz Ljubljane sta se nam pridružila še Taptakančanadi prabhu in bhakta Darko.
Na pol poti smo izvedeli za težave glede nastanitve v naslednji dogovorjeni OŠ, zato smo naredili premor in se posedli pod majhno košato drevesce ob cesti. Medtem ko se je Lalita Govinda prabhu dogovarjal z vodstvom šole, so ostali bhakte pod drevesom poslušali maharaja, ki je povedal zgodbo, kako je Gospod Čejtanja nekemu kmetu v zameno za malo sirotke podaril veliko materialno bogastvo in celo ljubezen do Boga. 

Da bi vse skupaj bilo še bolj posebno, nas je ravno v tem trenutku obiskala novinarka iz radia Murski val. Maharaj jo je povabil kar v našo družbo pod drevo, kjer je nato z njim napravila prisrčen intervju, maharaj pa ji je podaril Bhagavad-gito in še nekaj piškotov. 

Po slabi uri je bilo dogovarjanje z OŠ končano in tako smo krenili naprej. Kmalu smo prispeli v Mursko Soboto, kjer smo krožili med hišnimi ulicami in srečevali zelo prijazne in vedoželjne ljudi. Kar nekaj se jih je zelo pozitivno odzvalo na naša prizadevanja in nas celo podprlo s prispevki. 

Lokanatha svamija je čakal zvečer še kulturni program v Grajski dvorani, zato nas je predčasno zapustil in prepustil mesto vodje skupine Hare Krišna prabhuju. Čeprav smo bili pod vročim soncem že kar nekaj ur, je vseeno uspel vleči iz nas vedno več navdušenja in varnostniki so se morali kar potruditi, da jim bhakte niso poskakali s pločnika na cesto. 

Ker smo bili zaradi prej omenjenega premora kar pozni, nam je dež prihranil zadnje kilometre in nas kar po bližnjici poslal v OŠ. Tam smo sicer morali počakati še nekaj minut, da so šolarji končali s košarkarsko tekmo, nato pa smo se le lahko posedli in počastili prasadam. Neposredno iz kampa v Srbiji sta se nam pridružila še Mahaprabhu Gaura prabhu in Radha bhakti, iz Ljubljane pa je pridrvel še bhakta Dalibor. 

Zelo raznolik dan se je končal s kulturnim programom in predavanjem Lokanatha swamija pred Grajsko dvorano.

Naslednji dan bomo krožili po Murski Soboti in samo zamenjali prenočišče (Dijaški dom). Odrinemo ob 10.00.