sreda, 27. Junij 2007

3.dan Tišina – Krog

Kavi Karnapura prabhu nam je za en dan pripeljal v družbo Prabhupadovega učenca Njegovo milost Ananda Svarupa prabhuja, ki je imel tudi jutranje predavanje iz ŠB. Med Padajatro bomo poslušali verze iz 2. poglavja 1. speva, ki podajajo bistvena sporočila celotnega ŠB.

Vsi bhakte, tudi najmlajši, so preživeli post, ki smo ga prekinili s tradicionalno indijsko jedjo - kitrijem, ki je vsem zelo godil.

Karavani sta se zjutraj pridružila tudi matadži Taralakši in bhakta Zlato z nemškim ovčarjem, ki po temperamentu in igrivosti spominja na Slavkovega Bhaktija. Tako se ekipa veča in veča. Vreme je napovedovalo dež, zato smo na pot krenili opremljeni z balerinami in dežniki. Ananda Svarupa prabhu nas je z umirjeno melodijo «Hare Krišnaaa, Hare Krišnaaa, Krišna Krišnaaa....« povedel skozi dolge in zelo urejene ulice Tropovcev, Murskih Črncev in Satahovcev. Ljudje so bili vseskozi zelo prijazni in so z veseljem sprejemali piškote in Šrila Prabhupadove knjige.

V Krogu pa so oblaki uresničili svoje grožnje in nam dali malo (ne vetra) dežja - ravno toliko, da smo svojo pozornost še bolj osredotočili na sveto ime in Krišno.

Takoj ko je nehalo deževati, pa je prišlo še eno, tokrat veliko bolj prijetno presenečenje – karavani se je pridružil Lokanath swami, eden izmed duhovnih učiteljev v naši mednarodni skupnosti. Energičnost skupine je naglo poskočila in bhakte so takoj pozabili na vremenske tegobe. Čez nekaj minut smo prispeli na cilj – OŠ Krog, kjer smo etapo zaključili z lepim kirtanom v topli telovadnici. Tam so se nam pridružili Parašurama prabhu z družino, Nirmala prema matadži, bhakta Nenad in bhaktin Karla, bhakta Mirko, brahmačari s Poljske in celo družinica s Madžarske. In v naslednjih dneh se pričakuje še več bhakt.

Kuharji so nam pripravili slastno pojedino s sabdžijem, rižem, matiji, solato, sladkim rižem in halvo, kar je bilo lepo nadomestilo za vse napore preteklih dni.

Zvečer nas je Ananda Svarupa prabhu zapustil, mi pa smo dan zaključili z ekstatičnim petjem.

Naslednja etapa: Krog – Murska Sobota (OŠ Murska Sobota I)