nedelja, 24. Junij 2007

Nedeljsko srečanje v Hare Krišna centru

Tokratno Nedeljsko srečanje v Ljubljanskem Hare Krišna centru je bilo v znaku dveh velikih dogodkov - Vedske poroke in Padajatre. Dopoldne sta si zvestobo obljubila Ananta Sarovara devi dasi in Kišor das, sicer oba podiplomska študenta sanskrta v Indiji. Poročni obred je potekal na tradicionalen Indijski način, kjer mladoporočenca podata svoje obljube v templju v pričo Boga, svetih oseb, staršev in vseh najdražjih. Celoten obred je trajal skoraj 3 ure in se končal z veliko vegetarijansko pojedino.

Popoldne pa je na Žibertovo prispel vol Bhima in preostalemu delu dneva dal pridih bližajoče se eko-karavane. Najprej so ga obkrožili otroci nato njihovi skrbni starši potem pa še vsi ostali. Vsi se vedno želijo sami prepričati ali je Bhima pripravljen na romanje in kot zmeraj je ta tudi tokrat pokazal ugodne znake – dobro kilažo, nevznemirjenost pred ljudmi, zadovoljen pogled, zmeren apetit itd.
Udeleženci Padajatre so tokratno Nedeljsko srečanje izkoristili za »polnjenje baterij«. V sklopu programa je imel najprej Njegova milost Purnačandra prabhu predavanje o pomenu Padajatre in kako so bila tovrstna romanja pri srcu Šrila Prabhupadi in prejšnjim velikim duhovnim učiteljem. Nato je sledilo skupinsko petje svetih imen pod vodstvom Hare Krišna Prabhuja iz Italije. Ta res neverjeten bhakta, ki v naročju vedno neumorno razteguje harmoniko, je vse prisotne kar dve uri držal v oceanu navdušenja in plesa. Uh, kako bo šele na Padajatri, kjer petje in ples poteka od jutra do mraka. Tako je bilo Nedeljsko srečanje res lepa popotnica za naslednjih 14-dni romanja po Prekmurju.
V ponedeljek pričnemo z selitvijo iz Ljubljane na začetno točko karavane – v Radence.

Jutri več o tem
Lep pozdrav