četrtek, 20. Julij 2017

Padajatra v Črnučah (9.dan)

Na jutranjem predavanju je Laxmi Moni Devi Dasi govorila o slavah Gospoda Ramačandre in Njegovemu služabniku Hanumanu.

Hanuman je dobrotnik vseh bhakt Gospoda Krišne in je slaven po tem, da je zelo, zelo močan in pooseblja popolnega Božjega služabnika. Svojo devocijo je izkazoval s številnimi nesebnično motiviranimi dejanji. Po tej inspirativni lekciji smo poizkušali slišano prenesti v našo zavest, ko bomo danes na terenu.Obiskali smo Črnuče in pot je bila dolga 7 kilometrov. Vreme je bila pretežno oblačno z občasnim pršenjem iz neba. Pohod je potekal brez težav in zopet smo vsi izkušali blaženost v deljenju duhovnega sporočila z drugimi.

Intervju z Lalilamrito devi dasi (L)

AR: Lahko z nami deliš kako ti je bilo danes?
L: Odlično! Danes sem samo hodila, sicer pa delim naše slastne piškotke. Tako sem se še bolj osredotočila na petje.
AR:Torej na Padajatri ti je najbolj všeč petje in hoja?
L: Ja, rada pojem, rada hodim, delim piškotke in govorim z ljudmi. Nekateri ljudje sploh ne vedo kaj se dogaja, kdo smo in prav poseben občutek je ko se zaveš, da si ravno ti ta oseba, ki jo je zbližala z zavestjo Krišne.
AR: Bi lahko z nami podelila kakšno spoznanje iz letošnje Padajatre?
L: Ja, srečala sem neko gospo, ki je dejala: " To kar delate je res zelo lepo! Kaj pa pravzaprav pojete?" Bila je res čudovito, da sem ji lahko na kratko obrazložila. Povedala sem, da pojemo imena Boga : Hare,Krišna in Rama. To pojemo zato, da bi spet vzpostavili naš pozabljen odnos z Njim. Ona je odgovorila, da se tudi njej zdi, da pogreša Boga in da bi se tudi sama rada zbližala z Njim. Skratka na Padajatri mi je všeč to, da spodbujamo k duhovnemu napredku ostale in tako si čistimo srce tudi sami.