torek, 11. Julij 2017

Padajatra v Domžalah - Ihan (3.dan)

Danes je bil tretji dan Padajatre in obiskali smo Domžale. Na svoji poti smo hodili mimo lepih zelenih polj, prečkali različne ceste, nato pa vstopili v vas in čakali na priložnost, da srečamo domačine.

Ljudje so bili zelo prijateljski in odprtih src. Sonce je močno pripeklo, vendar je bilo nebo na našo srečo prikrito z nekaj kopastimi oblaki in v zraku je bilo čutiti sladkobo zaradi dišečega cvetja. Zvok melodičnega kirtana je božal vsako uho in srce. Znanstveniki so dokazali, da ima zvok neverjetno moč, da vpliva na zavest živega bitja.Hrepeneti bi morali po transcendentalni zvočni vibraciji, ki se lahko dotakne resničnega jaza, duše. Transcendentalni zvok, ki ga pojemo "Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare/Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare", zadovoljuje srce in um. Zakaj? Ker se ta zvok ne more primerjati z nobenim materialnim zvokom in ni iz tega sveta. 

Ko ljudje vidijo kirtan,  je večina takoj preplavljenas srečo in zadovoljstvom, mi pa smo zelo srečni, da lahko z drugimi delimo dragoceno darilo, ki smo ga dobili - Sveto Ime.

 

Intervju s Sandro (S) (prvič na padayatri)

AR: Od kod si?

S: Od rojstva živim v centru Ljubljane.

AR: Kako si se pridružila Padajatri?

S: Pred enim tednom sem bila v templju na festivalu. Bila sem zelo navdušena nad obvestilom o pričetku Padajatre in bhakte so rekli, da se lahko pridružim. Zelo rada preživljam čas z ljudmi odprtega srca.

AR: Kaj ti je na Padajatri najbolj všeč?

S: Všeč mi je opazovati reakcije ljudi, ko zagledajo našo procesijo. Občutek imam, da bom od zdaj naprej več časa preživela z ljudmi iz templja, saj so mi vedno bolj pri srcu.