ponedeljek, 6. Julij 2015

7. dan PADAYATRE

Pobegi - Marezige Jutranja zarja na nebu ni bila samo rdeča, ampak je žarela. Bhaktam je oznanjala visoko temperaturo v vseh pogledih.
7. dan
ponedeljek, 6. julij 2015
Pobegi - Marezige
 
Jutranja zarja na nebu ni bila samo rdeča, ampak je žarela. Bhaktam je oznanjala visoko temperaturo v vseh pogledih.
 
Šastre vzporejajo Gospoda Cajtanjo s soncem. Kjer je sonce ni teme. Kjer je duhovno znanje, ni nevednosti. Bhakte pa vedo, da sonce zna neusmiljeno žgati in nas s svetlobo tudi zaslepi. A vzide tudi mesec, ki je primerjava za Gospoda Nitjanando in sije ponoči. Mesečevi žarki so blagodejni in hladijo. Tako je na padayatri. Bhakte pristopijo k ljudem z namenom, da bi prejeli duhovno znanje, kar pa jih večkrat zaslepi in ne prenesejo pogleda na bhakte. Osorno jih odženejo. Bhakte se potrudijo, a niso vsiljivi, da ljudje ne bi postali prevec žaljivi. Na ljudi skušajo vplivati blagodejno, da bi le odprli svoja srca. (Tj. kratek utrinek jutranjega predavanja.) 
 
Bhakte je zjutraj razveselil Bhavanandov sirov zavitek. Bhakte prihajajo in odhajajo, a število udeležencev se ves cas vrti nekaj več kot 30. Padayatre so se danes udeležili Tapta Kancanadi pr., Mahakoša pr., Gaura pr. in Taralakši mtj. 
 
Neka gospa se je opravičevala: "Res mi je žal, da sem vas zamudila in vas nisem videla."  Bhakta ji je dal letak in ji je skušal predstaviti naš namen. Ona pa nadajuje: "Popolnoma vas podpiram. Takih Slovencev, ki se tako trudijo za Slovence je malo!" Mhm, oćitno nas je zamenjala z nekom drugim. Šla je v stanovanje in prinesla denar v našo podporo. V zahvalo je dobila knjigo. Prepričana je bila, da knjige ne bo brala, ker že zelo slabo vidi, a bhakta jo potolaži: "Bo pa kdo drug bral!" To, da knjiga čaka na nekoga drugega, bhakte strokovno opredelijo z izrazom "tempirana bomba".
 
Bhakte redno plavajo v morju, kar je postala že nuja.
 
Podelili so 57 knjig.
 
Milost Gospoda Cajtanje in Gospoda Nitjanande ki - jay! (Milost sonca in meseca ki - jay!;)