nedelja, 5. Julij 2015

6. dan PADAYATRE

Oleandrovi grmički z rdečimi, belimi in roza cvetovi so obkrožali šolo v Pradah, zato smo lahko Prabhupada obsuli s pisanim dišecim cvetjem.
6. dan
nedelja, 5. julij 2015
OŠ Prade -  Pobegi
 
Oleandrovi grmički z rdečimi, belimi in roza cvetovi so obkrožali šolo v Pradah, zato smo lahko Prabhupada obsuli s pisanim dišecim cvetjem.
 
Lalita Govinda pr. vsako  jutro predstavi potek poti in nas na kaj opomni. Tokrat je rekel:¨¨Ce smo pozorni in zavestno pojemo sv. ime, potem bodo ljudje dobili od nas sv. ime. Drugace ljudje opazijo zmedo, eno zmedeno pisano drušcino.¨
 
Jay Nitai Gaura pr. nam je na predavanju zaupal:¨Moj Takurdži je  zelo zadovojen. Ne vem sicer ali zato, ker je On na padayatri ali zato, ker sem jaz vkljucen. To je vseeno. Popolnoma sem preprican, da je zelooo zadovoljen, da sva na padayatri in ne kje drugje ¨ 
Povedal je še, da je peti v vrocini velika askeza, a ko se uspeš osredotociti na sveto ime presežeš neprijetnosti, ki jih prinaša vrocina, težka harmonika .... Ne vznemirjajo te vec. Sveto ime ima tako moc.
 
Obiskali so nas Premanidhi pr. in Arunavati mtj z otrokoma, Paramgati Gaura pr in Navadvi Ganga mtj. s hcerko, bh. Sašo, bh. Jure in bh. Nejc. Vsi so še isti dan odšli.
 
Bh. Aleš je spoznal, da se je vredno potruditi pri deljenju knjig. V neki ulici je šel prav do vsake hiše. Na zacetku ulice ni mogel podeliti prav nobene knjige, v zadnji hiši pa je gospod, ki je bhakte že videl v harinamih v Luciji in so mu bili všec,  dal prispevek v višini 20 eurov in dobil je vse knjige, ki jih je imel bh. Aleš pri sebi.
 
¨Smrt fašizmu - svoboda narodu!¨ je pozdravil prihajajoce bhakte ostareli nostalgicni partizan in pisatelj. Z bhaktami je obudil spomine na svojo mladost, ko je bil v partizanski vojski.  Vzel je piškot in dal prispevek ter dobil knjigo Nauk Gospoda Cajtanje. 
 
V nedeljski vrocini, ko se je vecina umaknila k morju, je sankirtan bhaktam uspelo podeliti 49 knjig.