petek, 3. Julij 2015

4. dan PADAYATRE

Nekomu v Ankaranu nismo bili najbolj pri srcu, pa je poklical policijo. Policija je peljala mimo bhakt. Bhakte so mirno peli, plesali in večina jih je opazila šele takrat, ko so nas prestregli s štirimi avtomobili, v katerih je bilo več kot deset policajev.
4. dan
Petek, 3.7.2015, Ankaran
 
Ker smo prenočevali na prostem, v šotorih smo imeli jutranji program kar med potjo. Hodili smo po ankaranskih ulicah. Ankaran ima mestni utrip, ljudem se mudi po opravkih.
 
Neka gospa nas je opazovala z okna 1. nadstropja. Ko je videla, da se ji približujejo bhakte, jim zakliče:¨Imate pecivo? Je zastonj? Počakajte! Pridem dol!¨ Kmalu pride do vhodnih vrat stanovanjskega bloka s krožnikom v rokah in reče:¨Kar na krožnik mi naložite.¨ Bhaktina ji naloži dve pesti piškotov, na kar gospa pripomni:¨Imam štiri vnučke, veste.¨ Tako je dobila še enkrat toliko. Ker ni imela denarja, a se je želela  nekako oddolžiti, je podarila novo srajco.
 
V nekem bloku smo presenetili gospo, ki je stopila iz svojega stanovanja z namenom, da bi zalila rože. Imela je ogromno golšo na vratu. Bila je tako presenečena, da je z otroškim veseljem pograbila nekaj piškotov in rekla:¨Sladko imam pa res rada!¨ Nekaj je želela tudi prispevati.
 
Ljudje so si zelo različni. Nekateri so nezaupljivi in nejeverni do nas, spet drugi odprtih src. ¨Zaradi takih ljudi odprtih src je vredno hoditi tudi po vročini,¨ je mnenja Lalita Govinda pr..
 
Nekomu v Ankaranu nismo bili najbolj pri srcu, pa je poklical policijo. Policija je peljala mimo bhakt. Bhakte so mirno peli, plesali in večina jih je opazila šele takrat, ko so nas prestregli s štirimi avtomobili, v katerih je bilo več kot deset policajev.  Nekateri so bili oblečeni v neprebojne jopiče in oboroženi s pištolami.  Kar srhljiv prizor. Lalita Govinda pr. kot odgovorna oseba se je pogovarjal z njimi. Povedal jim je, da so zagotovo obveščeni, saj je na policijsko postajo Koper poslal obvestilo za priglasitev shoda. Ni se mu bilo treba niti identificirati z osebno izkaznico, samo zapisali so si njegovo ime in so še odšli, mi pa smo nadaljevali pot.
 
Podeljenih je bilo 72 knjig.
 
PADAJATRA SLOVENIJA KI JAY!