sreda, 1. Julij 2015

2. dan PADAYATRE

Padayatra je namenjena predvsem bhaktam, da utrdijo in poglobijo svoje duhovno življenje in preverijo duhovno znanje v praksi, je poudaril Lalita Govinda prabhu, ki je organizator in pobudnik vseh padayater.
2. dan
sreda, 1. julij 2015, Dekani - Škofije
 
Padayatra - duhovna pustolovšcina
 
Padayatra je namenjena predvsem bhaktam, da utrdijo in poglobijo svoje duhovno življenje in preverijo duhovno znanje v praksi, je poudaril Lalita Govinda prabhu, ki je organizator in pobudnik vseh padayater. Spati, jesti, se dogovarjati v skupini bhakt, ki cel dan pojemo sveto ime in srecujemo ljudi, ki jih zanima ali pa ne, kaj skušamo sporociti, je zanimiva duhovna preizkušnja. Lalita Govinda prabhu je še spomnil zbrane bhakte, da naj bomo pozorni in vljudni do uslužbencev na šoli in naj se ne izpostavljamo s svojo drugacnostjo. Bhakte je prosil naj varcujemo z vodo, saj so prenocišca vecinoma dobra volja vodij šol. Hvaležnost je tudi ena od lastnost bhakt, ki jo bomo poleg ostalih omenjenih še bolj ozavestili in živeli, da bo padayatra v zadovoljstvo Šri šri Nitai Gaura Nataraja.
 
Dan se je zacel zelo spodbudno. Ucitelji OŠ Dekani so nas z zanimanjem spraševali. Uciteljica anglešcine ni mogla skriti ganjenosti ob pogledu na Šri šri Nitai Gaura Nataraj. Bhakte so upoštevali Lalita Govindov nasvet in ji razložili, da predsavljata dušo, ki v ljubezni do živih bitij in Boga radnostno pleše. 
Ucitelj in uciteljica razrednega pouka pa je podrobno zanimalo, kako živijo družine v našem gibanju in kako se znajdejo otroci v zunanjem svetu. Ker je bila v bližini Kalindi, sta z njo spregovorila tudi nekaj besed in uciteljica se je igrala z njo igro škarje - kamen- papir. ¨Stik je vzpostavljen. Socializacija je stekla,¨ je bil uciteljicin komentar.
 
Pot nas je vodila proti Škofijam. Vila se je nad avtocesto, skozi prijeten gozdicek, kjer  nas je hladil rahel osvežujoc vetric. Bhakte so pozorno peli. Ves cas nas je spremljal kolesar. Proti veceru nas je obiskal in se dolgo pogovarjal z bhaktami. Ko se je koncala pot skozi gozd in smo prišli v Škofije, je k nam pristopila starejša gospa, ki se je je zelo dotaknilo petje mahamantre. Pozdravila nas je s haribol, a prisotni je nismo poznali. Pripomnila je še, da je to njena pesem. Poznala sta jo Lalita Govinda pr. in Bharat pr. To je bila sestra našega Gaura prahuja, ki jima je veliko pomagala. Velikodušno jima je odstopila sobo v svoji hiši, ko sta vec dni iskala prenocišca za padayatro. Uporabila je tudi svoja poznanstva, da jima je bilo lažje pri iskanju. Pot se je nadaljevala v strmino. Bhakta Narayana je v strmino vztrajno pomagal vleci vozicek Šri šri Nitai Gaura Nataraja. Bhakte so obhodili Škofije, nato pa se nastanili v OŠ Škofije. Vecina je imela še dovolj moci in volje za kopanje. 
 
Šri šri Gaura Nataraj padayatra 2015 ki, jay!