petek, 1. Avgust 2014

18. dan padajatre

Na zadnji dan padajatre smo se odpravili po Velenju - skozi naselja in slepe ulice. Bhakte so bili ekstatični in so dali popolnoma vse od sebe, čeprav je bil dan zelo vroč. Sankirtan ekipa se je rahlo zamenjala, saj sta se sankirtan ekipi za približno dve uri pridružila Gopal in Narajan prabhu:

" Takoj ko sva začela deliti knjige, sva šla do nekega gospoda, ki je z dokaj urejenega vrta gledal čez ograjo in z zanimanjem opazoval padajatro. Pristopila sva do njega in mu povedala zakaj gre - da smo eko karavana, hodimo po celi Sloveniji, prinašamo pozitivno energijo med ljudi … ponudila sva mu piškote, mu predstavila in knjige in ga prosila za prispevek. Gospod naju je nekaj časa gledal, kot da se odloča, ali bi kaj vzel ali ne. Na koncu se je odločil, da knjige ne bo vzel, nama p bo nekaj prinesel, da si bova lahko kupila sladoled. Gospod se je vrnil s 50€, vendar pa ni želel vzeti nobene knjige, češ da je to za naju in ne za knjige. vseeno sva mu za spomin pustila kar 5 knjig, saj se ni tako zelo intenzivno upiral knjigam."

Tako smo nadaljevali pot in čeprav je bila pot precej kratka, saj smo hodili le do treh, so sankirtan bhakte podelili ogromno knjig. Preden pa smo se odpravili nazaj v tempelj, smo se odšli kopati v Velenjsko jezero. V templju pa nas je proti našim pričakovanjem pričakala cela pojedina. Ananta prabhu z ekipo so naredili enkraten prasadam - pica, burek, solata, šrikand, tortica, šjam role in pijača. Vsak bhakta se je lahko najedel do polnega zadovoljstva in še čez. Nitja je bil izbran za zmagovalca, saj je pojedel daleč največ - 2 pici, 2 bureka, 2 šjam roli, 4 železne kozarce šrikanda, solato …

Za piko na i pa je imel še zvečer predavanje Kratu prabhu, čeprav se ga ni udeležilo preveč veliko bhakt.

Tako se je zaključila naša duhovna pustolovščina in vsem nam je žal za bhakte, ki se niso mogli oz. niso želeli pridružiti padajatri, saj je bilo že sama izkušnja neverjetna, kaj šele če smo imeli zavest (le nekateri so to zavest imeli), da služimo misiji Gospoda Čaitanje, Prabhupada in naših prejšnjih ačarji.

Čeprav je živeti skupaj s 30 ljudmi, ki jih ne poznaš in ima vsak svoje navade, vsak svoje muhe in načine, po svohe težko, nam je, ko smo odšli domov, padajatra ostala v zelo lepem spominu - veliko prasadama, druženje z bhaktami, kopanja, petje, hoja, harmonika, šah, Ghiridhari prabhu in še mnogo drugih malih stvarih, ki so se vsakega dotaknila v teh treh tednih.

 

Gopal