sreda, 16. Julij 2014

16. dan padajatre

Pankadžangri prabhu se nam je pridružil. Šli smo se kopat. Ekstatičen zrak v okolici. Šah je na sceni. Kranjski bhakte nas obiščejo.
Danes zjutraj je imel predavanje Pankadžangri prabhu, ki je govoril o milosti Gospoda Čaitanje, ki je najbolj usmiljena Krišnova razširitev. Čeprav smo tako nevredni te milosti, nam jo ta da že če le pokažemo interes. Imel je odlično predavanje, na katerem so prisostvovali skoraj vsi bhakte, kar je za padajatro prava redkost. 
Zjutraj se nam je pridružila tudi ekipa iz Kranja tj. bhakta Marko, Lea, Akrura prabhu in Gauračandranana matadži.
Po zajtrku je Pankadžangri z nami še nekaj časa hodil in igral na karatale, tako pa je tudi živel, kar je govoril, saj je širil sporočilo Gospoda Čaitanje na padajatri.
Danes smo se iz Šoštanja odpravili v Pesje pri Trbovljah. Lahko smo si ogledali velike dimnike in vohali ta neverjeten vonlj po amonjaku, ki ga je spuščal premog. Tudi vsa voda je imela ta božanski priokus, tako da je moral Ananda Vardhana v vodo dodajati limono, da je izničil božanski okus po premogu.
Ko smo razcikcakali Šoštanj smo imeli sadno pavzo, nato pa se je začela deževna nepredvidljivost. Vsakih 5 minut je začelo deževati in nato je spet posijalo sonce, pa spet je začelo deževati ... Nekateri bhakte so zaradi vonja po amonjaku dobili glavobole, tako da je bilo petje še bolj ekstatično. 
Ko smo prišli na cilj, nas je že takoj pričakal odličen prasadam, tako da so se bhakte zopet prenajedali. Nato so se odšli kopat v jezero, ki naj bi bilo kristalno čisto in baje so neverjetni pogoji za kopanje. Sam nisem prisostvoval pri tej aktivnosti, saj smo skupaj igrali šah, ki je se je zelo zavlekel, zaradi številnih prekinitev, saj se je okoli zbralo preveč osebkov.
Zvečer smo si še pogledali nekatere slike, ki smo jih naredili med padajatro in se smejali Ghiridharijevemu poziranju itd. Nato je bhakta Jure še pokazal nekaj vaj z elastikami, tako da smo naredili lažji trening pred počitkom. 
Sedaj bi morali izkoristiti vsako minuto preostale padajatre in se nam pridružiti, kajti čas se hitro izteka in kdor še ni prišel na padajatro mu to globoko iz srca priporočam. 
 
Gopal