sreda, 16. Julij 2014

15. dan padajatre

Danes je z nami prespal Radharaman prabhu. To omenjam zato, ker je celo noč držal pokonci tiste z rahlim spancem. Postal je rekorder letošnje padajatre v glasnosti in konstantnosti smrčanja, saj je njegovo smrčanje odmevalo po celi telovadnici. 
Jutranje predavanje je imel Džotirmaja prabhu, ki je govoril iz Čaitanja Čaritamrite o zabavah Gospoda Čaitanje z Kurma brahmano itd.
Že začeli smo hoditi v rahel dež, vendar je kmalu posijalo toplo sonce in nas ogrelo. Sredi poti smo se morali prepeljati okoli 4 kilometre po glavni cesti. Nekateri bhakte so se peljali s Pušto v avtu, nekateri v kombiju z Devendro, nekateri pa kot živina v prikolici za prtljago. Sam nisem bil udeležen v tem podvigu, sem pa iz prve roke izvedel, da so bili bhakte v prikolici neverjetno ekstatični in so ves čas peli Hare Krišna. 
Med potjo se nam je pridružil tudi Pankadžangri prabhu, ki bo jutri imel predavanje. 
Velikokrat v svojih poročilih omenjam kuharsko ekipo, danes pa je poleg klasičnih pomagačev v kuhinji pomagala tudi Doris, Džambavati prija in Kalindi. Prasadam je bil odličen, saj bhakte poleg tega, da si dušo nahranijo z svetim imenom potrebujejo tudi kaj bolj »konkretnega«. 
Bhakta Luka je komentiral današnjia dan kot ne tako utrujajoč kot večina dni, saj se je kljub konstantnemu smrčanju začuda bolje naspal kot druge dni. 
Jutri nameravamo organizirati šahovski turnir, zato kdor je dober šahist oziroma rad igra šah, je več kot dobrodošel.
Naša padajtra se počasi približuje koncu, saj nam ostaja le še tri dni in dve nočitvi. Zato kdor do sedaš si še nikakor ni utegnil vzeti časa in priti na padajatro ima sedaj navoljo še tri dolge dneve, da to stori. Pa tudi če pride samo na prasadam. 
 
Gopal