ponedeljek, 14. Julij 2014

13. dan padajatre

Nekateri bhakte se odločijo ostati. Vijugamo skozi ulice kot deževniki. Najdljaša tura do sedaj. Nemčija zmaga zaradi podpore brahman.

Danes smo zjutraj odpravili kar zgodaj, saj smo imeli pred seboj kar dolgo pot, saj smo morali "obdelati" vsa naselja in na koncu narediti še kar nekaj kilometrov ob reki do naslednje lokacije. Na začetku ga je sonce že začelo hajcati, vendar so nas vse s svojim intuziazmom vzdignili skupina bhakt z gorenjske - Jure, Denis in še en bhakta, katerega imena se ne morem spomniiti (glej slike). Podeljenih je bilo kar precej knjig, saj smo bili dolgo na poti in obdelali smo veliko hiš. 

Naša naslednja lokacija je bil kulturni dom, ki je bil precej lepši od enega prej in tudi ploščic ni imel na tleh. Slabost pa je bila, da ni bila, da nismo imeli tople vode, vendar nam je bilo v tolažbo, da je bil to zadnji kulturni dom, sledile bodo namreč le dvorane.

Lastnica kulturnega doma pa nas je tudi prosila naj "porofkamo" s tal lepilni trak, ki so ga tja pred pol leta prilepi gasilci, ki pa za seboj niso pospravili. Mi smo to z veseljem naredili in morali bomo priznati, da je bila to prva čistilna akcija eko karavane v 13 letih. 

Zvečer pa je seveda prišla težko pričakovana tekma med Nemčijo in Brazilijo, zato se določeni bhakte niso mogli zadržati in so vdrli na zaseben piknik s televizijo. Udeleženci so bili tako šokirani ob pogledu na bhakte, da sploh niso ugovarjali, ko so jim bhakte zasedli vse sedeže (skoraj). Seveda je bila večina bhakt za Messija, vendar kot smo že rekli je moč brahman neustavljiva in zopet je Nemčija s podporo Ghiridharija zmagala.

Kdor še ni prišel na padajatro mu to toplo priporočam, saj ima le še štiri dni. 

Gopal