sobota, 12. Julij 2014

12. dan padajatre

Palačinke zopet na sceni. Največja udeležba do sedaj. Bhakte ekstatični. Šah prevzel množice.

Danes zjutraj se nam je pridružilo največ bhakt do sedaj, namreč bilo nas je 50. Ne bom našteval vseh imen, saj je prišlo preveč bhakt in bi nekateri lahko bili užaljeni, če bi jih pozabil. Zato priporočam, da si ogledate slike in se sami prepričate, če so na njih vaši prijatelji, sorodniki, znanci, poznanci, bližnji prijatelji, daljni sorodniki, ljudje, ki jih ne poznate, neznanci, nebhakte, ...

Današnja tura je bila ena izmed lepših, a začuda so se bhakte izrazito dolgočasili kljub dejstvu, da so matadži navdušeno plesale. Sankirtan bhakte so kar plesali od hiše do hiše in podelili veliko število knjig. Bhakta Luka je razstural na mridangi ob pomoči Nitjevega petja in njegove harmonične harmonike.

V kuhinjo se je danes za spremembo odpravil Ananta prabhu z ekipo, ki je napravila enkraten prasadam. Prasadam je bil neverjetno raznolik in okusen, med drugim so javnost zopet iz tira vrgle ekstatične palačinke in mafini, ki jih je spekla bhaktin Leja za svoj rojstni dan. Naj povem, da se je pojedina končala s prijetnim klepetom na levem boku.

Padle so tudi številne partije šaha, ki pa niso bile povsem klasičen spopad, vendar pravi družabni dogodek z visoko udeležbo, številnimi mnenji in polno skledo širokoustnega krohota.

Kdor še ni prišel na padajatro mu priporočam, da čim prej pride in se je udeleži za kar najdaljši možni čas, saj bomo njegovega prihoda veseli, še posebej če bo pomagal pospravljati :D. Gopal