petek, 11. Julij 2014

11. dan padajatre

Pridružil se nam je Mahatmananda z družino in drugi bhakte. Danes na srečo ni bilo dežja. sankirtan bhakte so podelili nekaj čez sto knjig. Padale so partije šaha.

Danes smo štartali s padajatro iz kulturnega doma vsi navdušeni, saj se nam je obetala topla, udobna in oh in sploh telovadnica s toplimi tuši itd., kar je za naše ne preveč visoke standarde pravi luksuz. Že zjutraj se nam je pridružil Mahatmananda prabhu z družino. Med potjo še Jay Ram z mamo in bratom. Na cilju pa je prišel tudi Kripamoja govinda in Šravana Ramanija ter Gadaj. 

Danes je bila tudi ena izmed najdaljših poti, ki smo jih imeli, saj smo hodili kar 6 ur, vendar kaj je to za bhakte Gospoda Krišne?

Čeprav ni bilo hiš skozi celo pot, so sankirtan bhakte podelili več kot sto knjig, kar je velik uspeh in kaže na to kako so ljudje sprejemljivi in radodarni ter odprtega srca. 

Jutranje predavanje  je danes imel Džotirmaja prabhu, vendar pa sem kljub temu, da je bilo predavanje izredno zanimivo, podkrepljeno iz različnih virov, slovnično pravilno in razločno povedano zaspal med predavanjem in zato z vami ne morem podeliti njegove vsebine. Vem pa, da je bilo iz Čaitanja Čaritamrite in da se je aktualizacija verza nanašala na padajatro. 

Ko smo zvečer pojedli kosilo smo se takoj ulegli, takoj za tem pa smo začeli igrati šah. Bhakta Luka je pokazal pronicljivost svojega razmišljanja, ko je Gopala dvakrat zapored porazil, tretjič pa so se bhakte vsenaokli nabrali in delili različna mnenja kakšne poteze bi morala delati, tako da je bila igra razveljavljena, čeprav je ponovno zmagal bhakta Luka.

Vsem, ki še niste na Padajatri vam toplo priporočam, da se je čim prej udeležite in se pridružite sankirtanu, skupinskemu šahiranju in mnogim drugim atrakcijam padajatre.

Gopal