torek, 8. Julij 2014

8. dan Padajatre - NOV ZAČETEK

Bhakte znova na terenu. Nihsima Karuna doživi poraz v šahu. Bhakte se prenajedajo za ekadaši. Bhakta Domen nas je zapustil

Danes smo se iz Ljubljane prepeljali v Gornji Grad, ki je plesal v ekstazi bhakt. Ker je Gornji Grad rahlo daleč od Ljubljane, smo začeli hoditi rahlo pozneje kot ponavadi, vendar pa to ni vplivalo na čas prihoda, saj smo imeli precej krajšo pot. Današnji ekadaši je zaznamovalo veliko prenajedanja, saj so se bhakte psihično prepričali, da so neverjetno lačni in čeprav veliko bhakt ni jedlo, smo pojedli praktično ves prasadam, ki ga je skuhal Ananda Vardana s pomočjo bhakte Uroša, saj nas je zapustil bhakta Domen. Za kosilo je bil neverjetno kremast pire krompir z zeljem in sabdžijem. Za sladico pa je bila tapijoka in čatni. Imeli smo tudi obilno sadno pavzo, na kateri so se lahko bhakte do sitega najedli banan, breskev in jabolk. 

Medtem ko smo hodili, se nam je pridružila neka starejša gospa in bila popolnoma navdušena nad našim konceptom Chant Hare Krishna and be happy (poj Hare Krišna in bodi srečen). Skupaj z nami je plesala in pela. 

Danes je bil Indra precej usmiljen, saj razen nekaj kapljic praktično ni deževalo. 

Sankirtan bhakte so danes podelili 46 knjig kar je dobro, če upoštevamo kako kratko turo smo imeli.

Ghiridhari je danes zopet neuspešno želel pobegniti s padajatre iz neznanega razloga (glej sliko). 

Zvečer smo imeli nama-jagjo na kateri so bhakte predstavili svoje vokalne sposobnosti in kako jih znajo uporabljati v Krišnovo zadovoljstvo. 

Kdor se še ni pridružil Padajatri, mu toplo priporočam, da to stori čim prej. 

Gopal