nedelja, 6. Julij 2014

6. dan PADAYATRE

Brahmačariji in Kalindi zatopljeni v risanki. Srečali smo furmane. Podelili največ knjig do sedaj, obisakl nas je starejši bhakta Margatita prabhu.

Dan smo začeli s predavanjem Lila Sukhe ptsbhuja na katerem nisem bil prisoten. Nato smo se odpravili na pot - danes po Postojni. Bilo je posebno vroče in na koncu pohoda so bili nekateri bhakte kar sprženi. Vijugali smo med ulicami in v slepe ulice. Sankirtan bhakte so imeli ogromno dela in so Danes podelili 130 Šrila Prabhupadovih knjig, kar je največ do sedaj.

Lomančiti prabhuju se je na poti zgodil zanimiv pripetljaj. Videl je namreč neko gospo, ki je stopila iz bloka in stopil do nje, da bi ji podelil knjigo, na kar vidi, da v vrečki že nosi neke knjige, vpraša jo kaj nosi in pravi, da nosi neke knjige za star papir in iz vrečke potegne Bhagavat gito in Pot Popolnosti. Lomančita je seveda obe knjigi vzel in jih podelil naslednji osebi.

Danes smo na poti srečali tudi furmane z vozom, ki so ga vlekli štirje voli, kar pa je bhakte spominjalo na Padajatro v prejšnjih letih, ko je voz vlekel še Bhima. 

Padajatri se je danes pridružilo kar nekaj bhakt, ki so pojačali našo skupino.

Zvečer pa so bhakte gledali risanko Little Krishna in nato odšli spat, da se pripravijo za naslednji dan poln ekstaze, sprženosti, knjig, piškotov in hoje.

Vsi ki še niste prišli na Padajatro vam priporočam da najdete čas in se oglasite.

Gopal