sreda, 2. Julij 2014

2. DAN - Ekokaravana 2014

Srečno se je končal drugi dan na Ekokaravani 2014. Nitja je igral harmoniko in tako dvignil vzdušje. Bhakte so intuziastični.

2. dan smo se na pot podali po Ilirski Bistrici. Nitja je kot prvi, ki je vodil petje s harmoniko dvignil vzdušje. Več kot očitno pa je bilo, da imajo organizatorji dobre zveze pri polbogu Indri in Surji, saj ni ne deževalo, niti ni sijalo premočno sonce. Danes se nam je tudi pridružil Prahladananda Maharadž, ki je imel zjutraj navdihujoče predavanje, katerega vsebina bo ostala neznana vsem, ki ga niso poslušali in prav tako nekaterim ki so ga poslušali. Pred odhodom pa nas je Mahardž razveselil še z neverjetnim nastopom na šahovskem spopadu z Danavir prabhujem. 

Sankirtan ekipa je letos prav tako ojačana s strani mlajših udeležencev. Knjige sta namreč delila tudi bhakta Narayan in Kalindi. Kalindi za tisk ni dajala izjav, zato pa je bil toliko bolj zgovoren Narayan, ki je z nami takoj podelil zgodbo o neki duši v ženskem telesu, ki je bila že malo starejša in jo je takoj začela zanimati  za Išopanišad in si jo tudi priskrbela.

Za okusno kosilo smo se danes lahko zahvalili bhakti Domnu in Ananda Vardhani prabhuju. Naredila sta namreč odličen čatni in puding, ki ga še dolgo ne bomo pozabili. Vendar pa to še ni vse. Po prasadamu smo se odšli še kopati na Hrvaško obalo in se pošteno nazabavali. Seveda pa s seboj nismo pozabili vzeti tudi Šrimad Bhagavatama, saj je to nujna oprema čistega bhakte-

Vse pozivamo naj se nam pridružijo na tej enkratni duhovni avanturi in skupaj z nami pojejo in plešejo in vse ostalo kar paše zraven.

Gopal